Pályázat 2018/2

infoblokk

Cégünknek lehetősége nyílt a 2018-as évben egy pályázat keretein belül jelentős fejlesztéseket megvalósítani.

Kedvezményezett neve: Kozma-Bútor Kft.

Projekt címe: KOZMA-BÚTOR Bútorgyártó és Forgalmazó Kft.

Szerződött támogatás összege: 6.283.677 forint

Támogatás mértéke (%-ban): 100%

Projekt tartalmának bemutatása: A pályázó cég, a Kozma-Bútor Kft bútorgyártás és forgalmazás piacán tevékenykedik, főtevékenysége „konyhabútor gyártása”. 16 éves gazdálkodása során stabil beszállítói és vevőkört alakított ki. Főképp egyedi és kis sorozatszámú, különböző stílusban készülő (klasszikus rusztikus, minimál-high-tech, modern, mediterrán-country) bútorok gyártásával és forgalmazásával teremti meg árbevételének nagy részét. Ez az egyedi termékkör külön megfelel egy szűk piaci szegmens keresletének, amely szegmens folyamatos bővülését prognosztizálják a piaci előrejelzések. Termék kínálata magasabb árkategóriába tartozik. Bútorokon túl háztartási gépek árusításával is foglalkozik a társaság. A pályázó vezetője, kulcsembere, a gyakornokok mentora, Kozma Zoltán Dezső 1994 óta foglalkozik egyedi bútorok gyártásával, forgalmazásával. A családi vállalkozás folyamatos fejlődésen ment keresztül, minek köszönhetően 1999-re már Kft-vé nőtte ki magát, azóta megtartotta ezt a cégformát. A bútoriparban eltöltött több mint 20 évnek, a folyamatos autodidakta képzésnek, a műszaki beállítottságnak köszönhetően ma már neves nemzetközi cégeknek (L'Oréal, Nordsee, SONY, ACER, Orosz Nagykövetség), különböző állami cégeknek, önkormányzatoknak és oktatási intézményeknek tervez bútorokat, iroda berendezéseket, egy fiatal dinamikus lakberendező csapat élén.

Az évek során stabil szakmai gárdává alakult összesen jelenleg 11 fő alkalmazottja, akik közül 3 fő női és 8 fő férfi. Működés során stabil beszállítói és vevőkör alakult ki, amit fejlettnek nevezhető beszállítói információs rendszerrel támogat meg. Honlapot működtet, melyet folyamatosan frissít és a karbantartásához szükséges körülmények biztosítottak. Bútorgyártás mellett kiegészítő, támogató szolgáltatásként nyújt ingyenes helyszíni felmérést, ingyenes szaktanácsadást és ingyenes látványtervezést. Az ügyvezető tapasztalatai, vállalkozói háttere biztosítja a vállalat zavartalan működésének megteremtését, továbbá felügyeli, hogy a vállalat által nyújtott szolgáltatások összhangban legyenek a minőségpolitikában megfogalmazott irányelvekkel. Ahhoz hogy megőrizze a fenntartható növekedést és kedvező versenyhelyzetét, a vállalatnak rövidtávon fejlesztéseket kell véghezvinnie. Jelenleg a cég kapacitásproblémával küzd, illetve nívósabb asztalosipari, egyre gyakrabban belsőépítészeti munkák megvalósításánál gondot okoz a kézi megmunkálásból eredő pontatlanság, veszteség, időkiesés. Egyre nagyobb problémát jelent, a munkaerőhiány. A pályázat célja a foglalkoztatotti létszám növelése, amihez jelentősen hozzájárul az eszközbeszerzés, hiszen a megnövekedett megrendelés állomány támasztotta követelményeknek hatékonyabban tud majd megfelelni a vállalkozás.

A projektben foglalkoztatott gyakornokok az alábbi végzettséggel rendelkeznek:
Gépgyártás technológiai technikus OKJ 54 521 03
Építő- és anyagmozgató gép kezelője (targoncavezetői szakmairány) OKJ 32 582 02
A gépgyártás technológiai technikus megszervezi a dolgozók napi munkáját, termelési és szolgáltatási programokhoz megállapítja a szükséges feltételeket, meghatározza a munkafolyamatok sorrendjét, és műveleti utasításokat készít:
a munka optimális munkaerő-ráfordítással való végrehajtásának szakszerű tervezése, szervezése, szabályozása;
a termelési és szolgáltatási folyamattal összefüggő műszaki dokumentációk, normatívák és segédletek összegyűjtése;
a kiindulási és a végállapot összevetése, az elvégzendő feladatok egymástól térben és időben független elemi műveletekre bontása;

az elvégzendő feladatok természetéből adódó sorrendi kötöttségek és az erőforrások oldalán jelentkező korlátok figyelembevételével a műveleti sorrend felállítása;
A munka- és termelésszervezői munkakörben foglalkoztatott gyakornoknak a munkafolyamatok megszervezéséhez, megrendelések összeállításához, dokumentáláshoz, CNC gép programjainak megírásához szükséges az emelt teljesítményű asztali számítógép és a monitor. Ez a számítógép szükséges, hogy a gyakornok elkészíthesse a feladatul kitűzött szabásterveket, alapanyaglistákat, cnc programokat. Az építő- és anyagmozgató gép kezelője egyszerű, általában fizikai természetű tevékenységeket végez kézi erővel, mint pl. gépek, illetve emberek kiszolgálása, anyagok és tárgyak kezelése. Munkája egyszerű szerszámok vagy berendezések használatát is igényelheti: bútorlapok kézi élzárása;
bútorlapok kézi megmunkálása rábízott szerszámokkal;
a rábízott egyszerűbb készülékek kiszolgálása, gépek, berendezések és szerszámok tisztítása


Az egyszerű ipari foglalkozású munkakörben foglalkoztatott gyakornok az asztalos kollégák munkáját segítve folyamatosan sajátíthatja el az asztalos szakmához szükséges jártasságokat. A bútorlapok kézi megmunkálásához fogja használni a Festool fúró-csavarbehajtót, Festool gérvágót, Festool dübelmarót, a kézi szerszámokat (kalapács, fogó, csavarhúzó, véső, reszelő, szorító, kábeldob stb.), a bútorlapok kézi élzárásához a Festool élzárót. Ezek asztalosipari alapszerszámok.
A pályázat során történő eszközbeszerzések eredményeképpen megalapozott, hosszú távon sikeres működéshez szükséges adottságok alakulnak ki. A cél a foglalkoztatotti létszám növelése, amihez jelentősen hozzájárul az eszközbeszerzés, hiszen a megnövekedett megrendelés állomány támasztotta követelményeknek hatékonyabban tud majd megfelelni a vállalkozás.

Projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2018.08.20.

Projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2017-02601